"indahnya alam fantasi, berpijaklah di alam realiti"

Wednesday, March 16, 2011

Happy Birthday, Harith Aisy Awzaie..



Assalamu'alaikum..

kmu tau ka kmrin hari apa??

ya..mmg pn hari rabu, 16 mac 2011..
tp klu mau tau, 16 mac ni hari yg spesel btul bt kmi..
sbb..hari tu betday anak buah aku..
satu2nya anak buah yang paling aku syg..(stkat ni la..haha)


mcm anak korea kn?? hihi

anak angah aku..
nama dia Harith Aisy Awzaie
ucu aku n ada brpa org maci aku pggl dia Harith..
tp majoriti pggl dia Aisy..tau ka pa mksd Aisy?

Aisy = kekayaan/yang hidup(klu x silap)..

mal = harta
klu gabung mal dan aisy,
maka, akn bw mksd harta kekayaan..

cantik nda?? ;)
MAL AISY..(jangan sesekali ltak huruf A d blkg tu ar!)
*mal tu nma gelaran aku msa kat hostel ya.. :)*

ok2..melarat sda crita aku tu..
klu ikut kalendar org putih, kmarin umur Aisy setahun sda..
kami ada jgk celebrate smlm..
tp kmi2 jak..
rezeki palong ngan malong la sbb dtg p rmh kmi msa 2..hehe
sayang..sbb aku x ambk gmbr dia potong kek td..
aku baru mndi ba tym 2..lps 2,hp pla aku charged tym 2..
so,melepas la nmpknya..
xpa..tggu thun dpn la ar.. ;)



umur dia baru 2 hari msa ni.. hehe


Aisy da pndai makan, minum, merangkak, naik tangga,
dan skg ni baru mau pndai b'jln dan b'ckp..
bla 1st tym dia pndai bt sesuatu tu,
kami mmg excited gila..
happy ba bla tau dia pndai bt ssuatu tu sda..
merangkak, b'jln, b'ckp, n bla bla bla..
tp mau tau la..
bla da pndai sda,pnya main susah mau jaga dia..
contohnya, bla dia da pndai merangkak..
jalan sana jalan sini..
brni sda dia mau turun naik tangga..
so, dia ni nda la ble d biarkn sda..
sbb klu dia naik tangga then tba2 dia t'jatuh,
sapa mau tanggung?
mati kami oleh ibu sma abi dia..haha


Aisy ni cute btul ba..
bikin geram ni..
mcm kan d cubit2 jak dia 2..
sda la brisi, bulat lg 2..
bilang adik bungsu aku kan,

"branak la sendiri kalau ko gerigitan ba.."
hah..klu mau tau,
adik aku yg bungsu ni bru drjah 2..
umur dia bru msuk 8 thun tym krisms nnt..
eh..lari dr topik sda tau..huh!

ok2..point aku kat sni ni kan,,
cantik, cute, hensem, kacak, n so on..,
suma tu dari Allah sbnarnya..
kmu pun tau ba kan??
Aisy cute pun sbb Allah yg bagi kan..
bkn Aisy jak ba..
suma anak2 pn cantik n cute2 ba..
tapi,tgk mata yg memandang la..
the reason is because ciptaan Allah tu smuanya cntik2 dan indah2..
kan, kan, kan??? :D

21.08.2010..


prnh dulu kan,,,
angah p gunting rmbut depan Aisy..
sbb pnjg sda kn..
tba2, t'sumpak pla dia gunting tu..
trus rmbut Aisy yg sumpak tu nda mau tumbuh sda..haha

t'pksa bawa p salon, gunting balik rmbut Aisy..
ni la hasil rmbut Aisy lps kna gunting tu..
:)

botak kan??hehe


Macam aku cakap tadi,
Aisy ni cute betul ba..
macam perempuan pun ada..
npa?nda pcya ka?
betul..aku nda tipu..
bilang org indon,SUWER! (swear)
ok..klu kamu nda pcya jgk,ni hah gambar dia..




hah..macam perempuan kan??CUTE..that's the point, ok?!


ok la..nda ble puji lebih2..
kembang kempis ibu dgn abi dia nnt..

haha



bak kata org,
inilah racun, inilah juga penawar..
hehe
last..! Aisy ni ramai org sayang sma dia..
t'masuklah paci gumuk..

:)
;)

No comments:

Post a Comment

Happy Birthday, Harith Aisy Awzaie..



Assalamu'alaikum..

kmu tau ka kmrin hari apa??

ya..mmg pn hari rabu, 16 mac 2011..
tp klu mau tau, 16 mac ni hari yg spesel btul bt kmi..
sbb..hari tu betday anak buah aku..
satu2nya anak buah yang paling aku syg..(stkat ni la..haha)


mcm anak korea kn?? hihi

anak angah aku..
nama dia Harith Aisy Awzaie
ucu aku n ada brpa org maci aku pggl dia Harith..
tp majoriti pggl dia Aisy..tau ka pa mksd Aisy?

Aisy = kekayaan/yang hidup(klu x silap)..

mal = harta
klu gabung mal dan aisy,
maka, akn bw mksd harta kekayaan..

cantik nda?? ;)
MAL AISY..(jangan sesekali ltak huruf A d blkg tu ar!)
*mal tu nma gelaran aku msa kat hostel ya.. :)*

ok2..melarat sda crita aku tu..
klu ikut kalendar org putih, kmarin umur Aisy setahun sda..
kami ada jgk celebrate smlm..
tp kmi2 jak..
rezeki palong ngan malong la sbb dtg p rmh kmi msa 2..hehe
sayang..sbb aku x ambk gmbr dia potong kek td..
aku baru mndi ba tym 2..lps 2,hp pla aku charged tym 2..
so,melepas la nmpknya..
xpa..tggu thun dpn la ar.. ;)



umur dia baru 2 hari msa ni.. hehe


Aisy da pndai makan, minum, merangkak, naik tangga,
dan skg ni baru mau pndai b'jln dan b'ckp..
bla 1st tym dia pndai bt sesuatu tu,
kami mmg excited gila..
happy ba bla tau dia pndai bt ssuatu tu sda..
merangkak, b'jln, b'ckp, n bla bla bla..
tp mau tau la..
bla da pndai sda,pnya main susah mau jaga dia..
contohnya, bla dia da pndai merangkak..
jalan sana jalan sini..
brni sda dia mau turun naik tangga..
so, dia ni nda la ble d biarkn sda..
sbb klu dia naik tangga then tba2 dia t'jatuh,
sapa mau tanggung?
mati kami oleh ibu sma abi dia..haha


Aisy ni cute btul ba..
bikin geram ni..
mcm kan d cubit2 jak dia 2..
sda la brisi, bulat lg 2..
bilang adik bungsu aku kan,

"branak la sendiri kalau ko gerigitan ba.."
hah..klu mau tau,
adik aku yg bungsu ni bru drjah 2..
umur dia bru msuk 8 thun tym krisms nnt..
eh..lari dr topik sda tau..huh!

ok2..point aku kat sni ni kan,,
cantik, cute, hensem, kacak, n so on..,
suma tu dari Allah sbnarnya..
kmu pun tau ba kan??
Aisy cute pun sbb Allah yg bagi kan..
bkn Aisy jak ba..
suma anak2 pn cantik n cute2 ba..
tapi,tgk mata yg memandang la..
the reason is because ciptaan Allah tu smuanya cntik2 dan indah2..
kan, kan, kan??? :D

21.08.2010..


prnh dulu kan,,,
angah p gunting rmbut depan Aisy..
sbb pnjg sda kn..
tba2, t'sumpak pla dia gunting tu..
trus rmbut Aisy yg sumpak tu nda mau tumbuh sda..haha

t'pksa bawa p salon, gunting balik rmbut Aisy..
ni la hasil rmbut Aisy lps kna gunting tu..
:)

botak kan??hehe


Macam aku cakap tadi,
Aisy ni cute betul ba..
macam perempuan pun ada..
npa?nda pcya ka?
betul..aku nda tipu..
bilang org indon,SUWER! (swear)
ok..klu kamu nda pcya jgk,ni hah gambar dia..




hah..macam perempuan kan??CUTE..that's the point, ok?!


ok la..nda ble puji lebih2..
kembang kempis ibu dgn abi dia nnt..

haha



bak kata org,
inilah racun, inilah juga penawar..
hehe
last..! Aisy ni ramai org sayang sma dia..
t'masuklah paci gumuk..

:)
;)

No comments:

Post a Comment