"indahnya alam fantasi, berpijaklah di alam realiti"

Tuesday, March 8, 2011

pasrah

Assalamu'alaikum..

lama aku nda post apa2 kan..

hari tu aku mau post pasal family aku..tp nda jadi..
Jangan tanya kenapa!
itu hari tu kan..hari2 seterusnya??
huhuhu
terasa berat utk aku bagitau kmu ni..



honestly,aku sedang b'dukacita sekarang ni..
paci aku meninggal hari jumaat tu..
kira2 jam 2 pagi gitu..

sedih yang t'amat sangat..
aku terasa kehilangan..

kehilangan yang memang sda lama aku nda rsakan dalam keluarga kami..

aku?

bukan aku sorang ja..
kami semua rasa macam tu..

:'(





ya..
jujur aku katakan yang aku masih belum dapat terima hakikat ni sepenuhnya..

aku tau yang aku kena redha dengan dugaan yg Allah bagi..
cuma, aku perlu waktu untuk terima sepenuhnya..

sebab aku ni bukanlah tabah macam yg org sangka..

aku nda kuat untuk terima semua ni dengan waktu yg singkat..
aku insan lemah yg masih b'gantung harap dgn org lain..
bantu aku cari closurenya,ya allah..



news ni btul2 mengundang 1001 duka buat kami,,

keluarga, teman2, rakan sekerja, ex-student, n yg mngenali beliau..

hairan napa aku guna word 'beliau'..?

aku tau aku nda sepatutnya panggil macam tu..

tapi aku lagi nda sanggup dan masih belum sedia mau tukar pi panggilan 'arwah' atau 'allahyarham'..

aku betul2 nda sanggup..

ya..macam aku cakap tadi,

aku masih belum dapat terima hakikat ni sepenuhnya..:'(




kepada saudara2 semuslim,

bantu kami, keluarga kepada En. Mohd. Talip b. Ag. Damit,

untuk sedekahkan al-fatihah kepada beliau..
kalau dapat sedekahkan pahala baca surah yasin,lagi baik..

sama2 kita semua doakan yang t'baik buat beliau di 'sana'..

juga doa buat sesama kita..

sebab kita pun akan menuju ke 'sana' jugak kn..

=.='



THANKS FOR READING...

No comments:

Post a Comment

pasrah

Assalamu'alaikum..

lama aku nda post apa2 kan..

hari tu aku mau post pasal family aku..tp nda jadi..
Jangan tanya kenapa!
itu hari tu kan..hari2 seterusnya??
huhuhu
terasa berat utk aku bagitau kmu ni..



honestly,aku sedang b'dukacita sekarang ni..
paci aku meninggal hari jumaat tu..
kira2 jam 2 pagi gitu..

sedih yang t'amat sangat..
aku terasa kehilangan..

kehilangan yang memang sda lama aku nda rsakan dalam keluarga kami..

aku?

bukan aku sorang ja..
kami semua rasa macam tu..

:'(





ya..
jujur aku katakan yang aku masih belum dapat terima hakikat ni sepenuhnya..

aku tau yang aku kena redha dengan dugaan yg Allah bagi..
cuma, aku perlu waktu untuk terima sepenuhnya..

sebab aku ni bukanlah tabah macam yg org sangka..

aku nda kuat untuk terima semua ni dengan waktu yg singkat..
aku insan lemah yg masih b'gantung harap dgn org lain..
bantu aku cari closurenya,ya allah..



news ni btul2 mengundang 1001 duka buat kami,,

keluarga, teman2, rakan sekerja, ex-student, n yg mngenali beliau..

hairan napa aku guna word 'beliau'..?

aku tau aku nda sepatutnya panggil macam tu..

tapi aku lagi nda sanggup dan masih belum sedia mau tukar pi panggilan 'arwah' atau 'allahyarham'..

aku betul2 nda sanggup..

ya..macam aku cakap tadi,

aku masih belum dapat terima hakikat ni sepenuhnya..:'(




kepada saudara2 semuslim,

bantu kami, keluarga kepada En. Mohd. Talip b. Ag. Damit,

untuk sedekahkan al-fatihah kepada beliau..
kalau dapat sedekahkan pahala baca surah yasin,lagi baik..

sama2 kita semua doakan yang t'baik buat beliau di 'sana'..

juga doa buat sesama kita..

sebab kita pun akan menuju ke 'sana' jugak kn..

=.='



THANKS FOR READING...

No comments:

Post a Comment