"indahnya alam fantasi, berpijaklah di alam realiti"

Wednesday, March 30, 2011

Both of You..

assalamu'alaikum..:)

aku ada story ni..
khas buat dua org cousins aku..
aku dah janji mau buat entri khas buat dorang dua..
tapi baru sekarang ada kesempatan mau buat..hehe

sorry to both of you yaaa...^^


dua orang cousin aku ni, namanya Adibah dan Hanani..

dua2 rapat dengan aku..

dorang dua jugak slalu tidur di rumah aku..espcially time cuti..

Best!^^

di mana ada dorg, di situ la jugak ada aku..haha
owh ya..dorang BUKAN KEMBAR ya...! ;)

Full name, Adibah binti Yusof..
kami panggil dia,dibah..kadang2,aku panggil dia 'bah' seja..hehe

dia sekolah di SMKA Limauan..tahun ni dia form 2..4 may 2011,baru la umur dia 14 tahun..
still muda lagi..
oo,jangan cuba2 ya..anak ustaz ni..
kalau berkenan, jumpa terus mama abah dia..hihi

nama penuh dia, Hanani binti Bahri..anak ucu aku ni!!haha
kami panggil dia nani ja...macam biasa,aku kadang2 just panggil 'ni' seja..hehe
dia sekolah di SKPK..bukan SK pengalat Kecil, tapi di SK Pekan Kimanis yaa..
dia darjah 6 sekarang..satu umur dengan adik lelaki aku..
hah..15 Julai 2011 umur dia 12 tahun..
dia ni qari'ah MTQ kebangsaan ni..hebat kan??
kalau mau minta rakam ayat yang bertarannum,ble dia bilang..tapi RM100 ke atas mesti sudah sedia ada..kalau nda,REJECT!!!
nda ba..main2 ja..rekaan semata-mata..haha

jangan kau..

sorang anak ustaz, sorang lagi anak cigu sej+geo ni..
tapi,dua2 qari'ah..hebat kan??^.^


kami selalu berempat..apa2 pun,memang berempat..
tapi,antara kami 4 orang ni, dibah la yang jarang ada..

terasing kan..haha
nda ba..sebab dia jarang pi sini dan tinggal jauh dari kami la dia jarang ada..
lagipun,dia kan tinggal di hostel..laaagi la susah mau jumpa dia..-.-'



aku, dibah, nani, adik..
owh,lupa!
adik aku lagi..!
tapi,memandangkan entri ni khas buat dorg berdua,so adik aku ni aku bagi crita dalam entri lain la ar..
;)

even dorang lebih muda dari aku,*ceh*
tapi,kami nampak macam sama ja..
yala..crita kami masuk dalam kategori yang sama..hehe
lepas tu,kalau kau tengok kami 3 jalan sama2, confirm kau ingat kami sama umur semua..
yeah,bonus untuk aku..
sebab, umur semakin muda..haha
act,kami tiga sama tinggi jak ba..ntah2,dorang dua lagi tinggi dari aku kali kan..
akan datang,memang la..konpom sda dorg akan lebih tinggi dari aku tu..haha


hah..mau tau ka?
aku slalu berchat atau bersms dengan dorang ni..
tapi,aku selalu jugak la nda faham apa yang dorang tulis tu..
lain ba shortform dorang..
biasa la kan,budak2 sekarang..memang berstyle la semuanya..sampai sms pun berstyle jugak..
tapi, tu jugak la yang bikin aku tekanan bila baca sms dorang..
contohnya begini,leLakI dan iaItu..
I tu huruf besar kan..kalau dalam sms,mcm huruf L la pla..
contohnya lagi,syak dengan wa..
rupa2nya, syak = ja/sahaja dan wa = ba/bah/bha
aduii na..nda suka!>.< sebab aku selalu salah baca dorang punya sms tu..=.='
sometimes,memang memalukan aku la jugak bila aku sda tersalah baca tu..
yala..lain yang ditanya,lain yang dijawab...hehe
ow,bukan dorang sahaja..
ada lagi beberapa orang yang lain..majoriti macam tu..=.='


ok..buat nani dan dibah,
pilih la mana2 yang kamu mau ar..
ada dua orang tu kan..
jadi,ambil la sorang satu kamu..haha

p/s : aku sengaja letak gambar ni dan suruh dorang pilih..sebab dorang dua paaaling nda suka gambar ni..hehe


apa2 pun,tunggu la crita aku akan datang ya..hehe







THANKS FOR READING...^_^

No comments:

Post a Comment

Both of You..

assalamu'alaikum..:)

aku ada story ni..
khas buat dua org cousins aku..
aku dah janji mau buat entri khas buat dorang dua..
tapi baru sekarang ada kesempatan mau buat..hehe

sorry to both of you yaaa...^^


dua orang cousin aku ni, namanya Adibah dan Hanani..

dua2 rapat dengan aku..

dorang dua jugak slalu tidur di rumah aku..espcially time cuti..

Best!^^

di mana ada dorg, di situ la jugak ada aku..haha
owh ya..dorang BUKAN KEMBAR ya...! ;)

Full name, Adibah binti Yusof..
kami panggil dia,dibah..kadang2,aku panggil dia 'bah' seja..hehe

dia sekolah di SMKA Limauan..tahun ni dia form 2..4 may 2011,baru la umur dia 14 tahun..
still muda lagi..
oo,jangan cuba2 ya..anak ustaz ni..
kalau berkenan, jumpa terus mama abah dia..hihi

nama penuh dia, Hanani binti Bahri..anak ucu aku ni!!haha
kami panggil dia nani ja...macam biasa,aku kadang2 just panggil 'ni' seja..hehe
dia sekolah di SKPK..bukan SK pengalat Kecil, tapi di SK Pekan Kimanis yaa..
dia darjah 6 sekarang..satu umur dengan adik lelaki aku..
hah..15 Julai 2011 umur dia 12 tahun..
dia ni qari'ah MTQ kebangsaan ni..hebat kan??
kalau mau minta rakam ayat yang bertarannum,ble dia bilang..tapi RM100 ke atas mesti sudah sedia ada..kalau nda,REJECT!!!
nda ba..main2 ja..rekaan semata-mata..haha

jangan kau..

sorang anak ustaz, sorang lagi anak cigu sej+geo ni..
tapi,dua2 qari'ah..hebat kan??^.^


kami selalu berempat..apa2 pun,memang berempat..
tapi,antara kami 4 orang ni, dibah la yang jarang ada..

terasing kan..haha
nda ba..sebab dia jarang pi sini dan tinggal jauh dari kami la dia jarang ada..
lagipun,dia kan tinggal di hostel..laaagi la susah mau jumpa dia..-.-'



aku, dibah, nani, adik..
owh,lupa!
adik aku lagi..!
tapi,memandangkan entri ni khas buat dorg berdua,so adik aku ni aku bagi crita dalam entri lain la ar..
;)

even dorang lebih muda dari aku,*ceh*
tapi,kami nampak macam sama ja..
yala..crita kami masuk dalam kategori yang sama..hehe
lepas tu,kalau kau tengok kami 3 jalan sama2, confirm kau ingat kami sama umur semua..
yeah,bonus untuk aku..
sebab, umur semakin muda..haha
act,kami tiga sama tinggi jak ba..ntah2,dorang dua lagi tinggi dari aku kali kan..
akan datang,memang la..konpom sda dorg akan lebih tinggi dari aku tu..haha


hah..mau tau ka?
aku slalu berchat atau bersms dengan dorang ni..
tapi,aku selalu jugak la nda faham apa yang dorang tulis tu..
lain ba shortform dorang..
biasa la kan,budak2 sekarang..memang berstyle la semuanya..sampai sms pun berstyle jugak..
tapi, tu jugak la yang bikin aku tekanan bila baca sms dorang..
contohnya begini,leLakI dan iaItu..
I tu huruf besar kan..kalau dalam sms,mcm huruf L la pla..
contohnya lagi,syak dengan wa..
rupa2nya, syak = ja/sahaja dan wa = ba/bah/bha
aduii na..nda suka!>.< sebab aku selalu salah baca dorang punya sms tu..=.='
sometimes,memang memalukan aku la jugak bila aku sda tersalah baca tu..
yala..lain yang ditanya,lain yang dijawab...hehe
ow,bukan dorang sahaja..
ada lagi beberapa orang yang lain..majoriti macam tu..=.='


ok..buat nani dan dibah,
pilih la mana2 yang kamu mau ar..
ada dua orang tu kan..
jadi,ambil la sorang satu kamu..haha

p/s : aku sengaja letak gambar ni dan suruh dorang pilih..sebab dorang dua paaaling nda suka gambar ni..hehe


apa2 pun,tunggu la crita aku akan datang ya..hehe







THANKS FOR READING...^_^

No comments:

Post a Comment