"indahnya alam fantasi, berpijaklah di alam realiti"

Sunday, May 5, 2013

:: Untuk Awak Yang Jauh di Sana ::

* Attending Kuliah Tafaqquh ; at Dewan Johor *

A : Awak, nak tulis kat buku ni boleh?
B : Ni buku blajaa.. *tapi bagi jugak*

A : wrote; "can u give me some word, pleaasse?? :( "
B : Nape ni? oke tak Nur Al-Iman?
A : oke je~
B : *pandang. kemudian baca sambil senyum , sambil sorok apa yang dia tulis* nah awak! 


Dia tulis, " i ♥ u :) "
A : oke, tengs :)

[Sunday 16th of December 2012 06:52:21 AM]


dia suka bagi ayat yang simple . . tapi sungguh ! punya deep meaning bagi setiap ayat yang dikeluarkan . 
Yah , itulah dia ; my dear best friend .  kalau nak yang cari kawan yang memang slumber gila , carilah dia . kalau nak teman yang suka berterus-terang tanpa selindung , itulah dia . kalau nak kawan yang punya pandangan jauh , yes , sudah pasti dia jugak . always positif orangnya . dan yang gila-gila tu pun , sudah pastinya dia .


yeah , siapa sangka kami akan jadi serapat ini . kalau dulu , jeling-jeling je , senyum sikit , dan terus blah . kalau dulu , nak jenguk bilik pun susah . kalau dulu , nak rapat sharing caring macam ni pun tak pernah . nak jumpa saja-saja lagilah susah . kalau jumpa , tunggu time usrah ! Dia memang berkaitan dengan saya . Dulu sem 1 & sem 2 , satu ar-rosikhun dengan dia . means , group usrah kat AMK . then , dia satu majmuah dengan Jun , my roommate sem 1 & 2 . . masuk sem 3 & 4 , saya roommate dengan Zahrina . Dia dan Zahrina ni sama-sama MT Lajnah . dan dia jugak sahabat se-shah alam Zahrina . Dorang kata ; " kalau bukan pasal lajnah , kita takkan rapat macam ni kan . . " dan saya pulak nak kata ; " kalau rina tak rapat dengan amirah , saya pun mungkin tak rapat dengan dia macam sekarang ni . " =)


Dia sangat lawak . serius , lawak ! sebab dia jenis selumber je . . Apa yang dia kata , semua tu lahir dari hati dia yang paaaling dalam . *betul ! saya tak tipu . . * Apa yang dia nak cakap , selagi dia rasa betul , dia cakap je . . kalau awak terasa ke hapa , haa . . sorry to say , bukan dia tak rasa kesian ataupun apa , tapi dia punya sebab dan prinsip ;  " betul la . . kalau tak cakap , dia tak tahu . takkan kita nak biarkan dia je . ." jadi , everything yang dia kata tu , kita kena fikir sendiri . . ada betulnya . . dan check dimana silapnya kita . . eceh . serius lah pulak ! eheh . tapi betul . . dengan adanya dia yang sebegitu , dia selalu betulkan saya yang selalu tersalah ni . . sebab tu saya sayang dia !




Dia ; bila dia down , tak sama macam rina . Kalau rina down , dia duduk dengan kitorang jugak , tapi dia akan senyap . mp3 tak lepas dari telinga dan tangan . dan kalau awak tengok muka dia pun , fuhh . menakutkan . tak berani nak tegur . ibaratnya seperti kucing parsi . nampak jinak , tapi nak dekat tu payah ! takut-takut nak dekat , berfikir bila nak masuk alam dia ~ oke , tu rina . dia jenis take time untuk fikir semua tu dan tenangkan diri dia . . *kebanyakkan orang macam tu jugak kan* haa . jangan serabutkan kepala dia . . kalau tak ~ ~ tapi kalau mira , bila sedih ke , down ke , tak sedap hati ke , dia takkan duduk sensorang . . sebab dia kata , dia jadi lebih tak tenang . dan kalau duduk sorang-sorang , akan jadi lebih down dan cepat terlalai terleka .  Dear awak ,



 


Kalau awak kenal dia , awak akan nampak dia ni seorang yang 'kebal' . . macam takdak perasaan , maybe ? tapi , kalau awak betul-betul kenal dia , sebenarnya tak macam tu . dia tak boleh tengok kalau orang dalam kesusahan . . dan dia jenis tak suka susahkan orang . rajin , yes . sama macam zahrina . dia selalu ingatkan ; "amal . amanah tu kena jalankan . tanggungjawab tu kena laksanakan . . mas'uliyyat dan wajibat . . " dan dia cepat rasa bersalah . tapi betul , dia tak susah nak mintak maaf dan memaafkan . . itu Amirah Kamal yang saya kenal ! peramah pun sudah tentu . satu apium tu kenal dia ~ tapi belum tentu dia kenal semua orang tu . eheh 


Ohh , ktorang kan berlainan majmuah . . jadi kalau cerita tu , memang best la . . semua berlainan cerita . .Mira suka cerita pasal TP . . ohh, TP stand for Timbalan Pengarah . . TP ajar hadis toturial . . dan Mira memang kira rapat dengan TP jugak la . . semua pun suka TP . . yela , TP kan rapat dengan students dia . . lawak memang lawak ! dan TP ni ustaz kesayangan Mira . . suka dengan apa yang TP kata . . sebab lawak tu memang lawak , tapi lawak berisi ! paling tertarik ayat TP yang ni ;

"kalau hari ini LEBIH BAIK dari semalam , beruntunglah dia . 
kalau hari ini SAMA dengan semalam , rugilah dia .
kalau hari ini LEBIH TERUK dari semalam , celakalah dia" 
"Nilailah diri anda dimana"
- by TP, through Siti . ^^



Tahu tak , pernah satu hari tu saya tengah landing kat katil Aina sambil baca buku . Masa tu cuma saya dan Mira je ada kat dalam bilik . dia datang kat katil Aina . . then dia kata , "Amal , nape sedih ni ? citer la . . " terkejut pun ada . . mula-mula tak cerita pun . .  Just tanya-tanya dia je . . dan last-last cerita jugak la . . ntah pasal apa . and i said . . "eei , macammana la boleh cerita ni . . ? huh -_- saya tak pernah cerita kat orang tau awk . . takda yang tau cerita ni kecuali sorang kawan saya . . itu pun kawan yang tau whole story in my life . other than that , saya tak pernah cerita kat orang . . " fuhh . siap nangis bagai lagi . tak pernah dibuat -.-' then dia kata , "biasa la tu amal . . bla bla bla . . " err , dan ya . . saya senang dengan awak ! 





Dia pernah kata ;
" ada hkmah smua pegi jauh dr amal . . ada hkmah allah x bg amal dkat dgn dorang . . that is supaya amal blajar hdup sndri . . lagi2 , dpt blaja jauh kat sni , jauh dr smua . . sendiri ; tanpa ada ayah mama , fmly , dn besfren dlu . . bdikari sndri . klu  x , amal msti trus depend dgn dorang kn . . dan allah jauhkan dorang tu pun , tapi allah ganti dengan orang lain kan . . "
em , rasa macam nak nangis bila ingat balik ! ya , Dia bagi awak dan Rina jadi kawan saya . Terima kasih awak . 

heyy you ! ;





A : Salam. Amal , Rina , :'( siyes kte janggal , kekok , ptg2 tnp korg . . Miss both of you . . T . cre . . Syg korg fillah ! Jgn lupe kte . (xtau la nape deras mengalir air mate ble da blek)
[16 March 2013 ; 7:53 pm]

 saya lupa nak balas .
----------------------------


A : Salam . Amal , . Smlm cane blek? Ok x ? smpai kol bpe. B-) miss u
B : Wassalam. Alhamdulillah , ok , dipermudahkan :) smpai kk kul 7 lbh , smpai rumah dlm kul 8 lbh kut . . ei , rinduny ;'( rasa mcm pelik je blik kali ni
A : kan2 :) same~ rase janggal sgt . Nak makan igt amal , nak tdo pon igt amal . huhu. Ni lbeh angau ni . hahaha.
B : haha . kan dah kata , balik ni msti rindu kat kte :) 
A : Mestilah . Rindu sgt, smpai nanges2 . wuu , . amal bace la blog kte . Ada cakap Amal :)
B : ei ,, sedihnya . .jangan la ckp mcm tu :'(
A : Amal, t.care tau . jgn lupe kte :p luv u



itu messages selepas balik cuti sem . .  dekat-dekat nak habis sem tu , saya selalu kata ; "ye lah tu . . jahat lah kat kte . . nanti balik , kte tau , nanti mesti rindu kat kte . . " dan ya , betul ! rindu sampai tak lalu nak buat apa pun~ yela . . bayangkan je la . . pegi mana-mana , sentiasa bertiga . . kalau nak beli makanan , mesti singgah kat bilik dulu . . kalau nak pegi luar , mesti call tanya "kte kat luar ni . . ada nak pesan apa-apa tak? " beli barang pun , selalu je sama-sama . . dia selalu stay bilik kami . . makan kat sana , belajar kat sana , buat kerja kat sana , cerita kat sana , dan memang selalu la ada kat bilik tu . . bila dia tak jenguk bilik , Aina mesti akan tanya ,

A : kak Amal , mana kak Mira ?
B : ada je . . nape?
A : tak . . kak mira tak datang bilik ke? lama tak dengar dia bising kat sini . hehe
B :  eleh , ye la tu . . ada je dia datang bilik . . mungkin ada keja sikit kot kat bilik dia . . nape? rindu?
A : nape? jeles la tu . .
B : grr -___-




i miss the moment masa pegi program SONIC . . lain khemah , tapi sentiasa bersama . . yela , masa tu saya cuma ada dia je . . dan masa tu saya sakit . . dia yang tolong jaga . . "amal , boleh tak ni? kalau tak , rehat je . . nak kte tolong panggilkan dorang ke? " yeah , dia memang caring ! bila waktu nak makan tu , dia dah siap-siap ambikkan turn untuk saya . . kalau tak , dia tolong ambikkan makanan dan saya pulak cuma perlu cari tempat dan ambik air je . . ohh , sebelum pegi program tu , jadual kelas memang padat la . . habis kelas, solat zohor , then terus gerak . . tapi mira sempat beli makanan . dan masa tu , dia yang share makanan tu . . katanya, takut perut kosong . . ohh , how i miss u ~


balik dari program ; bas baru nak bertolak .



bila saya sedih , dia mesti akan tanya , "nur al-iman nape sedih-sedih ni? ada masalah tak? " saya jenis tak cerita sangat kat orang . . dan itu yang buat dia rasa nak marah je . . sebab . .

A : Mira . . 
B : nape? 
A : em, takde pape la . . 
B : errk ? nape?
A : Mira . . Sedih la . .
B : Nape ni ?
A : em , em . . entah la . . takde pape la . . 
B : errrhhh -_-'

-----------

A : Mira ~
B : haa . . amal kalau taknak cerita , takyah panggil merayu macam tu . . dah taknak cerita , kite dapat buat apa . . kalau dah ready , cerita terus~
A : em, yela . . yela . . takde pape pun . . oke~

*nampak tak betapa garangnya dia :p *







Persamaan kami bertiga ;  suka coklat ! bagi la coklat apa pun , tapi the most yang kami paling suka ; coklat cadbury dan of course la m&m . . kat mana-mana , mesti cari coklat . . kat locker saya , siap ada stok coklat untuk tempoh satu sem lagi . . haha . ohh , bila cakap pasal makanan ni , bilik saya ni orang panggil 'food court' . tak pernah tak penuh dengan makanan . . kalau lapar je , "amal , lapar~ " ohh , saya dah tahu dah . . "pegi la ambik . . cari je . ." dia suka sangat makan mayonis ! sampai kami pun marah dan kata , "mira , jangan makan mayonis banyak-banyak . ni over dah ni . . tak baik tau tak ! nanti sakit , sape yang susah . . bla bla bla . . " mira pun diam je la . . yela , mak marah dah~ :p 


*mira tahu je saya sayang rindu dia . eheh *




sekarang ni tengah cuti sem . . cuti panjang . . memang tak jumpa la kan . . dulu selalu viber dengan rina . . dia selalu post gambar . . gambar dia dengan mira jalan-jalan . . hari tu call dia pun , dia dengan mira jugak . . jalan-jalan cuci mata kat Pasar Seni . . yelah , dua-dua pun orang seni jugak kan . . hehe . saya kata , "eeii , dia jalan lagi la dengan miraaa~ >.< " dorang duk gelak je . . jeles ! ye , memang jeles . sedih . bukan sedih sebab rina jalan dengan mira . . tak . . tapi sedih la sebab saya takde kat sana . . sedih la sebab saya jauh nun di sabah . . sedih la tak dapat jalan sama . . selalu jalan bertiga . . ni setiap kali jalan , dorang berdua je . . :( tapi takpe la . . rina selalu gak post gambar . . rina kata ; "kalau boleh seminggu sekali nak jumpa" . . dan tak rasa sedih sangat sebab dorang jalan tu memang tak lupa saya laa . . tu yang penting :) dan paling best dan terubat segala rasa bila baca entri kat blog rina . . tajuk dia je pun buat hati saya senang , senyum tak lekang dari bibir . eheh


 hari terakhir sebelum berangkat pulang ke tanah air



Mira kata , amal suka benda-benda comel . . sekarang ni , bila nampak je benda comel , mesti teringat kat amal . . dan masa dia jalan-jalan dengan rina , dia bagi benda comel ni . . 



rina kata ;
Ini untuk amal. Ternampak je benda ni, si Mira terus cakap, "eh amal~"
pastu bising suh orang tangkap gamba. Bagi je camera kat dia senyap tangkap gamba, pastu siap pesan 
"ni bagi kat amal, cakap kat dia, Mira tak dapat nak belikan, Mira tangkap gamba je la~" haha. Bertuah!

eheh . sekarang saya dah ada Encik Rilakkuma . terima kasih awak !





kena tahu ini;
ku rindu kamu, ku sayang kamu. "sayang sampai syurga." insyaallah, amiin.

xnak setia hujung nyawa. saya nak setia sampai syurga.

#ingat post ni ye, nanti balik cuti, lama x jumpa, ingat la balik ayat ni. tengok lukisan "sayang sampai syurga". mesti rindu, pasti senyum!

[taknak upload lukisan tu sebab nanti orang ambik!! dan lukisan tu; cuma kita je yang ada kan ^_^]
[Monday 11th of February 2013 02:28:59 AM]


saya tak mention post ni untuk siapa . tapi kalaulah awak perasan , sebenarnya ,  post ni saya tuju untuk awak dan Rina . . awak , awak tahu kan saya sayang awak berdua . awak tahu kan saya tak pernah lupakan awak berdua . . rindu tu tak payah la nak cakap . tu sudah tentu . . awak , saya rindu . . sungguh ! Dear awak ,


*saya tak pernah lupakan awak*



 lama dah takde masuk mesej awak :(






THE THREE OF US ;



4 comments:

  1. amal.. terima kasih byk3..
    saya masih igt semua tu...
    saya senyum, ketawa kecil dan akhirnya menangis baca ni....
    rindu kat amal....sangat...

    ReplyDelete
  2. nak kenal2 dgn ustzh zahrina tu boleh?

    ReplyDelete

:: Untuk Awak Yang Jauh di Sana ::

* Attending Kuliah Tafaqquh ; at Dewan Johor *

A : Awak, nak tulis kat buku ni boleh?
B : Ni buku blajaa.. *tapi bagi jugak*

A : wrote; "can u give me some word, pleaasse?? :( "
B : Nape ni? oke tak Nur Al-Iman?
A : oke je~
B : *pandang. kemudian baca sambil senyum , sambil sorok apa yang dia tulis* nah awak! 


Dia tulis, " i ♥ u :) "
A : oke, tengs :)

[Sunday 16th of December 2012 06:52:21 AM]


dia suka bagi ayat yang simple . . tapi sungguh ! punya deep meaning bagi setiap ayat yang dikeluarkan . 
Yah , itulah dia ; my dear best friend .  kalau nak yang cari kawan yang memang slumber gila , carilah dia . kalau nak teman yang suka berterus-terang tanpa selindung , itulah dia . kalau nak kawan yang punya pandangan jauh , yes , sudah pasti dia jugak . always positif orangnya . dan yang gila-gila tu pun , sudah pastinya dia .


yeah , siapa sangka kami akan jadi serapat ini . kalau dulu , jeling-jeling je , senyum sikit , dan terus blah . kalau dulu , nak jenguk bilik pun susah . kalau dulu , nak rapat sharing caring macam ni pun tak pernah . nak jumpa saja-saja lagilah susah . kalau jumpa , tunggu time usrah ! Dia memang berkaitan dengan saya . Dulu sem 1 & sem 2 , satu ar-rosikhun dengan dia . means , group usrah kat AMK . then , dia satu majmuah dengan Jun , my roommate sem 1 & 2 . . masuk sem 3 & 4 , saya roommate dengan Zahrina . Dia dan Zahrina ni sama-sama MT Lajnah . dan dia jugak sahabat se-shah alam Zahrina . Dorang kata ; " kalau bukan pasal lajnah , kita takkan rapat macam ni kan . . " dan saya pulak nak kata ; " kalau rina tak rapat dengan amirah , saya pun mungkin tak rapat dengan dia macam sekarang ni . " =)


Dia sangat lawak . serius , lawak ! sebab dia jenis selumber je . . Apa yang dia kata , semua tu lahir dari hati dia yang paaaling dalam . *betul ! saya tak tipu . . * Apa yang dia nak cakap , selagi dia rasa betul , dia cakap je . . kalau awak terasa ke hapa , haa . . sorry to say , bukan dia tak rasa kesian ataupun apa , tapi dia punya sebab dan prinsip ;  " betul la . . kalau tak cakap , dia tak tahu . takkan kita nak biarkan dia je . ." jadi , everything yang dia kata tu , kita kena fikir sendiri . . ada betulnya . . dan check dimana silapnya kita . . eceh . serius lah pulak ! eheh . tapi betul . . dengan adanya dia yang sebegitu , dia selalu betulkan saya yang selalu tersalah ni . . sebab tu saya sayang dia !




Dia ; bila dia down , tak sama macam rina . Kalau rina down , dia duduk dengan kitorang jugak , tapi dia akan senyap . mp3 tak lepas dari telinga dan tangan . dan kalau awak tengok muka dia pun , fuhh . menakutkan . tak berani nak tegur . ibaratnya seperti kucing parsi . nampak jinak , tapi nak dekat tu payah ! takut-takut nak dekat , berfikir bila nak masuk alam dia ~ oke , tu rina . dia jenis take time untuk fikir semua tu dan tenangkan diri dia . . *kebanyakkan orang macam tu jugak kan* haa . jangan serabutkan kepala dia . . kalau tak ~ ~ tapi kalau mira , bila sedih ke , down ke , tak sedap hati ke , dia takkan duduk sensorang . . sebab dia kata , dia jadi lebih tak tenang . dan kalau duduk sorang-sorang , akan jadi lebih down dan cepat terlalai terleka .  Dear awak ,



 


Kalau awak kenal dia , awak akan nampak dia ni seorang yang 'kebal' . . macam takdak perasaan , maybe ? tapi , kalau awak betul-betul kenal dia , sebenarnya tak macam tu . dia tak boleh tengok kalau orang dalam kesusahan . . dan dia jenis tak suka susahkan orang . rajin , yes . sama macam zahrina . dia selalu ingatkan ; "amal . amanah tu kena jalankan . tanggungjawab tu kena laksanakan . . mas'uliyyat dan wajibat . . " dan dia cepat rasa bersalah . tapi betul , dia tak susah nak mintak maaf dan memaafkan . . itu Amirah Kamal yang saya kenal ! peramah pun sudah tentu . satu apium tu kenal dia ~ tapi belum tentu dia kenal semua orang tu . eheh 


Ohh , ktorang kan berlainan majmuah . . jadi kalau cerita tu , memang best la . . semua berlainan cerita . .Mira suka cerita pasal TP . . ohh, TP stand for Timbalan Pengarah . . TP ajar hadis toturial . . dan Mira memang kira rapat dengan TP jugak la . . semua pun suka TP . . yela , TP kan rapat dengan students dia . . lawak memang lawak ! dan TP ni ustaz kesayangan Mira . . suka dengan apa yang TP kata . . sebab lawak tu memang lawak , tapi lawak berisi ! paling tertarik ayat TP yang ni ;

"kalau hari ini LEBIH BAIK dari semalam , beruntunglah dia . 
kalau hari ini SAMA dengan semalam , rugilah dia .
kalau hari ini LEBIH TERUK dari semalam , celakalah dia" 
"Nilailah diri anda dimana"
- by TP, through Siti . ^^



Tahu tak , pernah satu hari tu saya tengah landing kat katil Aina sambil baca buku . Masa tu cuma saya dan Mira je ada kat dalam bilik . dia datang kat katil Aina . . then dia kata , "Amal , nape sedih ni ? citer la . . " terkejut pun ada . . mula-mula tak cerita pun . .  Just tanya-tanya dia je . . dan last-last cerita jugak la . . ntah pasal apa . and i said . . "eei , macammana la boleh cerita ni . . ? huh -_- saya tak pernah cerita kat orang tau awk . . takda yang tau cerita ni kecuali sorang kawan saya . . itu pun kawan yang tau whole story in my life . other than that , saya tak pernah cerita kat orang . . " fuhh . siap nangis bagai lagi . tak pernah dibuat -.-' then dia kata , "biasa la tu amal . . bla bla bla . . " err , dan ya . . saya senang dengan awak ! 





Dia pernah kata ;
" ada hkmah smua pegi jauh dr amal . . ada hkmah allah x bg amal dkat dgn dorang . . that is supaya amal blajar hdup sndri . . lagi2 , dpt blaja jauh kat sni , jauh dr smua . . sendiri ; tanpa ada ayah mama , fmly , dn besfren dlu . . bdikari sndri . klu  x , amal msti trus depend dgn dorang kn . . dan allah jauhkan dorang tu pun , tapi allah ganti dengan orang lain kan . . "
em , rasa macam nak nangis bila ingat balik ! ya , Dia bagi awak dan Rina jadi kawan saya . Terima kasih awak . 

heyy you ! ;





A : Salam. Amal , Rina , :'( siyes kte janggal , kekok , ptg2 tnp korg . . Miss both of you . . T . cre . . Syg korg fillah ! Jgn lupe kte . (xtau la nape deras mengalir air mate ble da blek)
[16 March 2013 ; 7:53 pm]

 saya lupa nak balas .
----------------------------


A : Salam . Amal , . Smlm cane blek? Ok x ? smpai kol bpe. B-) miss u
B : Wassalam. Alhamdulillah , ok , dipermudahkan :) smpai kk kul 7 lbh , smpai rumah dlm kul 8 lbh kut . . ei , rinduny ;'( rasa mcm pelik je blik kali ni
A : kan2 :) same~ rase janggal sgt . Nak makan igt amal , nak tdo pon igt amal . huhu. Ni lbeh angau ni . hahaha.
B : haha . kan dah kata , balik ni msti rindu kat kte :) 
A : Mestilah . Rindu sgt, smpai nanges2 . wuu , . amal bace la blog kte . Ada cakap Amal :)
B : ei ,, sedihnya . .jangan la ckp mcm tu :'(
A : Amal, t.care tau . jgn lupe kte :p luv u



itu messages selepas balik cuti sem . .  dekat-dekat nak habis sem tu , saya selalu kata ; "ye lah tu . . jahat lah kat kte . . nanti balik , kte tau , nanti mesti rindu kat kte . . " dan ya , betul ! rindu sampai tak lalu nak buat apa pun~ yela . . bayangkan je la . . pegi mana-mana , sentiasa bertiga . . kalau nak beli makanan , mesti singgah kat bilik dulu . . kalau nak pegi luar , mesti call tanya "kte kat luar ni . . ada nak pesan apa-apa tak? " beli barang pun , selalu je sama-sama . . dia selalu stay bilik kami . . makan kat sana , belajar kat sana , buat kerja kat sana , cerita kat sana , dan memang selalu la ada kat bilik tu . . bila dia tak jenguk bilik , Aina mesti akan tanya ,

A : kak Amal , mana kak Mira ?
B : ada je . . nape?
A : tak . . kak mira tak datang bilik ke? lama tak dengar dia bising kat sini . hehe
B :  eleh , ye la tu . . ada je dia datang bilik . . mungkin ada keja sikit kot kat bilik dia . . nape? rindu?
A : nape? jeles la tu . .
B : grr -___-




i miss the moment masa pegi program SONIC . . lain khemah , tapi sentiasa bersama . . yela , masa tu saya cuma ada dia je . . dan masa tu saya sakit . . dia yang tolong jaga . . "amal , boleh tak ni? kalau tak , rehat je . . nak kte tolong panggilkan dorang ke? " yeah , dia memang caring ! bila waktu nak makan tu , dia dah siap-siap ambikkan turn untuk saya . . kalau tak , dia tolong ambikkan makanan dan saya pulak cuma perlu cari tempat dan ambik air je . . ohh , sebelum pegi program tu , jadual kelas memang padat la . . habis kelas, solat zohor , then terus gerak . . tapi mira sempat beli makanan . dan masa tu , dia yang share makanan tu . . katanya, takut perut kosong . . ohh , how i miss u ~


balik dari program ; bas baru nak bertolak .



bila saya sedih , dia mesti akan tanya , "nur al-iman nape sedih-sedih ni? ada masalah tak? " saya jenis tak cerita sangat kat orang . . dan itu yang buat dia rasa nak marah je . . sebab . .

A : Mira . . 
B : nape? 
A : em, takde pape la . . 
B : errk ? nape?
A : Mira . . Sedih la . .
B : Nape ni ?
A : em , em . . entah la . . takde pape la . . 
B : errrhhh -_-'

-----------

A : Mira ~
B : haa . . amal kalau taknak cerita , takyah panggil merayu macam tu . . dah taknak cerita , kite dapat buat apa . . kalau dah ready , cerita terus~
A : em, yela . . yela . . takde pape pun . . oke~

*nampak tak betapa garangnya dia :p *







Persamaan kami bertiga ;  suka coklat ! bagi la coklat apa pun , tapi the most yang kami paling suka ; coklat cadbury dan of course la m&m . . kat mana-mana , mesti cari coklat . . kat locker saya , siap ada stok coklat untuk tempoh satu sem lagi . . haha . ohh , bila cakap pasal makanan ni , bilik saya ni orang panggil 'food court' . tak pernah tak penuh dengan makanan . . kalau lapar je , "amal , lapar~ " ohh , saya dah tahu dah . . "pegi la ambik . . cari je . ." dia suka sangat makan mayonis ! sampai kami pun marah dan kata , "mira , jangan makan mayonis banyak-banyak . ni over dah ni . . tak baik tau tak ! nanti sakit , sape yang susah . . bla bla bla . . " mira pun diam je la . . yela , mak marah dah~ :p 


*mira tahu je saya sayang rindu dia . eheh *




sekarang ni tengah cuti sem . . cuti panjang . . memang tak jumpa la kan . . dulu selalu viber dengan rina . . dia selalu post gambar . . gambar dia dengan mira jalan-jalan . . hari tu call dia pun , dia dengan mira jugak . . jalan-jalan cuci mata kat Pasar Seni . . yelah , dua-dua pun orang seni jugak kan . . hehe . saya kata , "eeii , dia jalan lagi la dengan miraaa~ >.< " dorang duk gelak je . . jeles ! ye , memang jeles . sedih . bukan sedih sebab rina jalan dengan mira . . tak . . tapi sedih la sebab saya takde kat sana . . sedih la sebab saya jauh nun di sabah . . sedih la tak dapat jalan sama . . selalu jalan bertiga . . ni setiap kali jalan , dorang berdua je . . :( tapi takpe la . . rina selalu gak post gambar . . rina kata ; "kalau boleh seminggu sekali nak jumpa" . . dan tak rasa sedih sangat sebab dorang jalan tu memang tak lupa saya laa . . tu yang penting :) dan paling best dan terubat segala rasa bila baca entri kat blog rina . . tajuk dia je pun buat hati saya senang , senyum tak lekang dari bibir . eheh


 hari terakhir sebelum berangkat pulang ke tanah air



Mira kata , amal suka benda-benda comel . . sekarang ni , bila nampak je benda comel , mesti teringat kat amal . . dan masa dia jalan-jalan dengan rina , dia bagi benda comel ni . . 



rina kata ;
Ini untuk amal. Ternampak je benda ni, si Mira terus cakap, "eh amal~"
pastu bising suh orang tangkap gamba. Bagi je camera kat dia senyap tangkap gamba, pastu siap pesan 
"ni bagi kat amal, cakap kat dia, Mira tak dapat nak belikan, Mira tangkap gamba je la~" haha. Bertuah!

eheh . sekarang saya dah ada Encik Rilakkuma . terima kasih awak !





kena tahu ini;
ku rindu kamu, ku sayang kamu. "sayang sampai syurga." insyaallah, amiin.

xnak setia hujung nyawa. saya nak setia sampai syurga.

#ingat post ni ye, nanti balik cuti, lama x jumpa, ingat la balik ayat ni. tengok lukisan "sayang sampai syurga". mesti rindu, pasti senyum!

[taknak upload lukisan tu sebab nanti orang ambik!! dan lukisan tu; cuma kita je yang ada kan ^_^]
[Monday 11th of February 2013 02:28:59 AM]


saya tak mention post ni untuk siapa . tapi kalaulah awak perasan , sebenarnya ,  post ni saya tuju untuk awak dan Rina . . awak , awak tahu kan saya sayang awak berdua . awak tahu kan saya tak pernah lupakan awak berdua . . rindu tu tak payah la nak cakap . tu sudah tentu . . awak , saya rindu . . sungguh ! Dear awak ,


*saya tak pernah lupakan awak*



 lama dah takde masuk mesej awak :(






THE THREE OF US ;



4 comments:

  1. amal.. terima kasih byk3..
    saya masih igt semua tu...
    saya senyum, ketawa kecil dan akhirnya menangis baca ni....
    rindu kat amal....sangat...

    ReplyDelete
  2. nak kenal2 dgn ustzh zahrina tu boleh?

    ReplyDelete