"indahnya alam fantasi, berpijaklah di alam realiti"

Saturday, April 21, 2012

ber-belog again!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamu’alaikum..:)

Alhamdulillah, tercapai jugak hasrat mau hidupkan balik blog ni . .  oh, I mean blogwalking di blog sendiri + conteng2 sikit . . almost 1 year saya nda update blog kan *nda sampai pun . Lagi 2 bulan baru genap 1 tahun*. . terlalu busy lagaknya. Hihi. So, apa cer? Ce cite, ce cite~ :D

Oke . Lama nda update blog . Sekarang rasa janggal pula mau menulis balik ni . Banyak ja cerita . Tapi malas mau ‘menulis’. Oke . Sekarang kena rajinkan diri untuk ‘menulis’, ya Amalina~ Kalau sebelum ni blog ni mungkin lebih kepada “open diary” *not really saya rasa* , sekarang ni hadaf lebih jelas ; kongsi ilmu plus ambil ibrah daripada apa yang diceritakan . Insyaallah, doakan saya ya!

Saya suda kemas sikit2 blog ni . Apa yang anda lihat sekarang ni better daripada sebelum2 ni . Sebelum ni ntah apa-apa tau . . banyak post suda didelete memandangkan tidak jelas mesej yang hendak disampaikan . *ceh. Skema sikit .* and now, post suda tinggal sikit . , walaupun blog ni sudah agak lama kewujudannya . [Nampak sangat ini blog terbiar . .] Lepas ni, nampaknya saya kena rajin update la ni . . Insyaallah, kalau rajin la plus kalau ada masa mau update . Tau2 ja la, orang macam YB kann . .  ke sana ke mari dengan kerjanya sampai ‘kekurangan’ masa terluang . . *ceh . . Abis laa . . marah la Yb kalau baca ni . .*

Ouh, sebelum tu . . untuk pengetahuan anda semua, ini sabahan blogger ya ! Memandangkan ramai juga kawan-kawan saya yang asalnya dari semenanjung sebelah sana, so mungkin akan bercampur bahasa la kali . Tapi still, lebih kepada bahasa Sabah . [bahasa ibunda kott . . ] buat yang nda faham tu, tanya ja la . . amat dialu-alukan . . takut pula ada yang nda faham, last2 nda dapat tangkap pula mesej yang mau disampaikan . .

Kalau sebelum ni, saya sangat 'active' di FB . . sampai satu saat tu terfikir mau delete blog ni . . sebab . . em, sebab . . kesian! ada blog tapi nda dipedulikan . . malar FB jua yang dilayan . . since when saya suka cakap brunei ni?? *_* tapi, bila fikir balik, sayang la pula mau delete . . sebab, banyak sebab dia . . so, i thought that no need la mau delete segala ni . . benda yang suda ada, still boleh digunakan lagi, just perbaharui jak . . kan kan kan?? now, teda la perbaharui sangat kottt . . cuma kemaskini post2 semua tu . . kekalkan mana yang boleh dipakai, buang mana yang perlu . . 

then, then . . ouh, blog saya bukan yang terbaik. . tapi saya cuba untuk jadikannya sebagai yang terbaik. . insyaallah. . saya sedang membina hati untuk ber-blog balik ni. . teda hati sangat mau update blog segala ni, memandangkan kekurangan waktu untuk ber-FB dan ber-blog sekaligus . . tapi, sekali lagi saya ulang, hadaf kini lebih jelas; ilmu yang saya ada perlu dishare sebanyak yang mungkin. . mana yang tersilap, sila laa betulkan. . saya hamba yang dhoif . 

oke. dari tadi cerita pasal blog segala . . mesti penat baca kan?? oke. selamat membaca buat semua. . mana yang baik, datangnya dari Allah. . yang buruk tu jugak datang dari Allah melalui kelemahan diri saya sendiri. . wallahu'alam. wassalam. 

No comments:

Post a Comment

ber-belog again!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamu’alaikum..:)

Alhamdulillah, tercapai jugak hasrat mau hidupkan balik blog ni . .  oh, I mean blogwalking di blog sendiri + conteng2 sikit . . almost 1 year saya nda update blog kan *nda sampai pun . Lagi 2 bulan baru genap 1 tahun*. . terlalu busy lagaknya. Hihi. So, apa cer? Ce cite, ce cite~ :D

Oke . Lama nda update blog . Sekarang rasa janggal pula mau menulis balik ni . Banyak ja cerita . Tapi malas mau ‘menulis’. Oke . Sekarang kena rajinkan diri untuk ‘menulis’, ya Amalina~ Kalau sebelum ni blog ni mungkin lebih kepada “open diary” *not really saya rasa* , sekarang ni hadaf lebih jelas ; kongsi ilmu plus ambil ibrah daripada apa yang diceritakan . Insyaallah, doakan saya ya!

Saya suda kemas sikit2 blog ni . Apa yang anda lihat sekarang ni better daripada sebelum2 ni . Sebelum ni ntah apa-apa tau . . banyak post suda didelete memandangkan tidak jelas mesej yang hendak disampaikan . *ceh. Skema sikit .* and now, post suda tinggal sikit . , walaupun blog ni sudah agak lama kewujudannya . [Nampak sangat ini blog terbiar . .] Lepas ni, nampaknya saya kena rajin update la ni . . Insyaallah, kalau rajin la plus kalau ada masa mau update . Tau2 ja la, orang macam YB kann . .  ke sana ke mari dengan kerjanya sampai ‘kekurangan’ masa terluang . . *ceh . . Abis laa . . marah la Yb kalau baca ni . .*

Ouh, sebelum tu . . untuk pengetahuan anda semua, ini sabahan blogger ya ! Memandangkan ramai juga kawan-kawan saya yang asalnya dari semenanjung sebelah sana, so mungkin akan bercampur bahasa la kali . Tapi still, lebih kepada bahasa Sabah . [bahasa ibunda kott . . ] buat yang nda faham tu, tanya ja la . . amat dialu-alukan . . takut pula ada yang nda faham, last2 nda dapat tangkap pula mesej yang mau disampaikan . .

Kalau sebelum ni, saya sangat 'active' di FB . . sampai satu saat tu terfikir mau delete blog ni . . sebab . . em, sebab . . kesian! ada blog tapi nda dipedulikan . . malar FB jua yang dilayan . . since when saya suka cakap brunei ni?? *_* tapi, bila fikir balik, sayang la pula mau delete . . sebab, banyak sebab dia . . so, i thought that no need la mau delete segala ni . . benda yang suda ada, still boleh digunakan lagi, just perbaharui jak . . kan kan kan?? now, teda la perbaharui sangat kottt . . cuma kemaskini post2 semua tu . . kekalkan mana yang boleh dipakai, buang mana yang perlu . . 

then, then . . ouh, blog saya bukan yang terbaik. . tapi saya cuba untuk jadikannya sebagai yang terbaik. . insyaallah. . saya sedang membina hati untuk ber-blog balik ni. . teda hati sangat mau update blog segala ni, memandangkan kekurangan waktu untuk ber-FB dan ber-blog sekaligus . . tapi, sekali lagi saya ulang, hadaf kini lebih jelas; ilmu yang saya ada perlu dishare sebanyak yang mungkin. . mana yang tersilap, sila laa betulkan. . saya hamba yang dhoif . 

oke. dari tadi cerita pasal blog segala . . mesti penat baca kan?? oke. selamat membaca buat semua. . mana yang baik, datangnya dari Allah. . yang buruk tu jugak datang dari Allah melalui kelemahan diri saya sendiri. . wallahu'alam. wassalam. 

No comments:

Post a Comment